FAQ

Veteranutleie.no har eksistert siden 1999 og har i disse årene formidlet en masse bryllupskjøring, events og andre foto- og filmoppdrag. Vi dekker alle behov for unike kjøretøy, vi har klassiske førkrigsbiler, US-biler, Jaguarer og Bentleys. Vi har dragstre, jagerfly, store og små helikoptere – og hest og vogn. Uansett ekvipasje så vil vi gjøre ett forsøk på å oppfylle ditt ønske.

Hvordan reservere bil? Du sender oss en forespørsel på den bilen du ønsker som førsteprioritet. Vi sjekker om bilen er ledig, tar kontakt med deg og går igjennom detaljer. Hvis du ønsker reservere bilen må du betale et reservasjonsgebyr på 500,- til veteranutleie.no. Disse vil bli trukket fra totalsummen som er avtalt for kjøreoppdraget. Når pengene er innbetalt vil du motta alle kontaktopplysninger til bileier som da allerede har godkjent planen for dagen. All videre kommunikasjon og betaling vil gå direkte mellom kunde og bileier slik at man reduserer muligheten for kommunikasjonsfeil og misforståelser.

Bryllupskjøring følger stort sett en fast plan. Hente brud hos frisør, kjøre til kirke, så til fotooppdrag og deretter til festlokale. Oppdrag slutt. Her beregnes ca. tre og en halv time og avstander innen rimlighetens grense.

Det vil ikke gis rabatt om man kun kjører fra kirke til festlokale. Mye av arbeidet for bileier ligger i forberedelse til dagen og bilen må uavhengig av medgått tid både før og etter oppdrag støvsuges og vaskes. Noen fylker er større enn andre og har større avstander for bileier og da vil oppdraget prises individuelt.

Annen kjøring prises etter oppdragets art. Vi har lange limousiner for fest og vi har nye standsmessige S-klasser som til vanlig er utleid til den norske regjeringen o.l.

Events og fotooppdrag prises alltid individuelt. Ønsker du å befrakte hundre mennesker i en kortesje av Harleys gjennom Oslos gater, leie ett jagerfly på utdrikningslaget eller ha ti amcars til rebusløp – vi ordner det! Vi har også bidratt med en masse biler til film og fotooppdrag til magasiner.

Ved avbestilling vil ikke reservasjonsgebyret på 500,- tilbakebetales

Ofte stilte spørsmål:


Hvorfor har dere ikke telefonnummer jeg kan ringe? Vi mottar en rekke henvendelser. Vi har en annen jobb og det har bileierne også. De fleste henvendelser starter med at man vil ha oversikt over om alle bilene er ledig en bestemt dato – vi har ikke mulighet til å besvare slike henvendelser på dagtid. Vi besvarer derfor alle henvendelser gjennom forespørselskjema eller mail.

Har bilen sjåfør eller må vi skaffe egen sjåfør? Alle bilene kjøres av bileier selv. Unntak kan gjøres ved foto- og filmoppdrag eller ved spesielle henvendelser.

Kan vi få rabatt om vi kun kjøres fra kirken til festlokale? Det gis ikke rabatt da bileier uansett må sette av dagen for oppdraget. Mye av arbeidet består også i å klargjøre bilen før og etter oppdraget.

Blir bilen pyntet? Bilen kommer i utgangspunktet uten pynt men mange bileiere har hvite bånd eller annen pynt til bilen. Vennligst skriv i forespørselen hvilke ønsker du måtte ha.

Kan forlovere/barn være med i bilen? Dere bestemmer hvor mange dere ønsker i bilen. Men vi anbefaler ikke det da det blir trangt om plassen. Dette er brudeparets dag. Små barn kan også være nervøse pga. alt som skjer og kan med fordel overlates besteforeldre eller tante. Det er heller ikke sikkerhetsbelter i de fleste veteranbiler.

Hva om bilen ikke starter? Alle våre biler er restaurert og meget driftssikre. Men allikevel er noen av de eldste bilene snart hundre år og kan være lunefulle. Oftest har bileier en bekjent som kan stille i stedet eller så vil vi gjøre vårt best for å skaffe en erstatter. Men man burde alltid ha en plan B med reserve om noe skulle skje på dagen.